<% Latr = Request.QueryString("Latr") %>
 
Επικοινωνία



Παρουσίαση

Στο μικρό αυτό άλμπουμ, με κείμενα του Μηνά Χριστόπουλου και αντίστοιχα κι αντικρυστά ζωγραφιές (έγχρωμες) του Δημήτρη Χαντζόπουλου, ζωγραφίζεται ο έρωτας γυναικών και οι ιεροτελεστίες του πίσω από τα κλειστά καφάσια στην Κωνσταντινούπολη.

Απόσπασμα

Αι προσερχόμεναι ανά ζεύγη εισερχόμεναι εις τον Ναόν και αφού υποκλίνονται τρεις φορές προ του Φαλλού κάθηνται επί ανακλίντρων ωρισμένων δια το ζεύγος. Είτα έρχεται η Μεγάλη Ιέρεια, ήτις χαιρετώσα δι' υποκλίσεως τας καθημένας, αι οποίαι εγειρόμενοι ανταποδίδουσι δι' υποκλίσεως τον χαιρετισμόν, καταλαμβάνει την έδραν αυτής και κτυπά δις τας παλάμας της. Τότε αρχίζει η μουσική, ήτις είναι όπισθεν της έδρας αύτης έν προανάκρουσμα της λύρας και ακούεται παθητική και μελωδική γυναικεία φωνή ψάλλουσα το Γαζέλ (έμμετρον περσικόν ερωτικόν ποίημα).

Ω συ μεγάλη βασίλισσα των ερώτων. Ω συ η φύλαξ των ηδονών των πάντοτε χορτασθεισών, αλλά και αδιαλείπτως αναγεννωμένων. Ω συ η μήτηρ των ερώτων, οι οποίοι προοιμιάζουν την μεγάλην πράξιν της διαιωνίσεως. Ω συ η οποία χύνεις εις τας καρδίας μας χειμάρους επιθυμιών και φλογών. Ω συ η βασίλισσα των βασιλισσών, της οποίας οι κόλποι δεν εγνώρισαν αισχύνην. Ω συ η ωραία των ωραίων, της οποίας η λευκή και αρωματική χειρ κρατεί το κλειδίον των υπερτάτων ηδονών. Ω συ το μυστικόν σου όνομα είναι το καθαρώτερον των αρωμάτων. Ω συ η οποία συγκεντρώνεις όλας τας αισθήσεις του έρωτος, δώσε ημίν σήμερον ό,τι οι άνδρες ηρνήθησαν εις ημάς. Δώσε ημίν την ευτυχίαν και την μέθην. Δώσε ημίν την ηδυπάθειαν και την λήθην. Και θα σε στεφανώσωμεν με άνθη, και θα παραμείνωμεν μέχρι τέλους πισταί προς Σε την διαιωνίστριαν της ανθρωπότητος. Αμήν,Αμήν, Αμήν.

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος γεννήθηκε το 1956 στην Πάτρα. Σπούδασε Φυσική στην Αθήνα και κινούμενα σχέδια στον Καναδά. Εργάζεται ως σκιτσογράφος στην εφημερίδα Τα Νέα και ζει στην Καρέ Ρεθύμνου.
Εκτός από το Αχ, και να 'ξερες τι μου θύμισες έχει επίσης εκδώσει το βιβλίο Αι αγαπώσαι - Αι ομοφυλοφιλίαι των εν Κωνσταντινουπόλει μουσουλμανίδων (κείμενο Μηνά Χριστόπουλου, Άγρα 1991) και το ζωγραφικό λεύκωμα Εις Άγραν Ρεθύμνου (Άγρα, 1999).


Πίσω